Sterke groep op Goudse scholen

Sterke groep

Negatieve groepssfeer?
Vanaf 12 november geeft Sterk! de training ‘Sterke Groep’ aan een viertal groepen op drie Goudse basisscholen. Tijdens deze training gaan twee trainers van Sterk! aan de slag met de groep en de leerkracht om een negatieve groepssfeer om te buigen naar een positieve sfeer. In vier lessen van een uur wordt er gewerkt aan een sfeer waarin alle kinderen zich weer veilig voelen en zichzelf kunnen zijn.

Groepsprocessen en kwaliteiten herkennen
Tijdens de lessen ‘Sterke Groep’ spelen wij in op het groepsproces en leren wij de kinderen bij zichzelf te blijven. De kinderen leren door middel van een rollenspel naar zichzelf en de ander te kijken. Het doel is dat de kinderen elkaars kwaliteiten leren kennen en die van zichzelf. Ze leren niet te reageren op elkaar, of te veel bezig te zijn met een ander. De leerlingen leren ook wat zij kunnen doen om de sfeer in de groep te verbeteren.

Na afloop van deze training:

  • Weet ieder kind hoe het een positieve bijdrage kan leveren aan de groepssfeer
  • Kent ieder kind zijn kwaliteiten en die van de ander
  • Voelen kinderen zich veilig en mogen ze zichzelf zijn
  • Heeft de leerkracht vaardigheden om het groepsproces positief te sturen

 

Uw groepssfeer verbeteren?
Kunnen wij u ook helpen met het verbeteren van de sfeer in een bepaalde groep? Lees hier meer over de training ‘Sterke Groep‘ of neem eens contact met ons op.