Training ‘Laat JeZelf Zien’, door Sherpa en Sterk!

Ontoegankelijk en afstandelijk
Hoogbegaafde kinderen hebben vaak een groot gevoel van rechtvaardigheid en een hoge mate van empathie. Tot het moment waarop de ‘emotiemeter’ te ver uitslaat, dan klappen ze dicht. Dan worden ze ontoegankelijk, of reageren ze scherp. Of ze trekken zich terug, wat de ander dan niet begrijpt. En daarmee creëren ze afstand, en dat is iets wat ze juist niet willen want ze willen graag verbinding. Dit gegeven kan problemen opleveren, zoals een gevoel van anders zijn, erbuiten staan, eenzaamheid, maar ook gedragsproblemen als boosheid of zichzelf terugtrekken.

Verbinding maken
De training ‘Laat JeZelf Zien’ kan uw kind helpen weer die verbinding te vinden. Deze training wordt vanaf november aangeboden door samenwerking tussen Praktijk Sherpa en Sterk! In groepen van maximaal acht kinderen gaan we hiermee in vijf middagen aan de slag. Onderwerpen die behandeld worden zijn:

  • Waar pas je je aan zonder jezelf kwijt te raken?
  • Wat kan jij doen om je goed te blijven voelen?
  • Hoe bewaak je je grenzen en houd je toch aansluiting?
  • Hoe pas je in (of niet)?
  • Hoe werkt dat eigenlijk bij jou, al dat intense, gevoelige gedoe?

We geven informatie, kijken filmpjes, doen creatieve opdrachten en spelletjes, gaan lekker bewegen en bespreken met elkaar ervaringen en tips. Na afloop weten de kinderen beter wie ze zijn en hoe ze kunnen reageren in sociale situaties.

Neem eens contact met ons op om te horen of dit ook iets voor uw kind is.

Over Praktijk Sherpa
Sherpa is gespecialiseerd in de begeleiding van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen (leeftijd ongeveer 7-18 jaar), hun ouders, volwassenen en scholen. Het uitgangspunt is om jou/je kind weer te laten geloven in eigen kracht en mogelijkheden. Sherpa helpt jou/je kind om uit te vinden hoe hijzelf het beste met zijn probleem om kan gaan. Meer informatie op de website van Praktijk Sherpa.